Memorijalni međunarodni turnir “Ibrahim Đonlagić – Ibro”.

Vikend pred nama donosi nam 10. Memorijalni međunarodni turnir “Ibrahim Đonlagić – Ibro”. Nakon brojnih uspjeha na međunarodnim i turnirima u Bosni i Hercegovini, Školu fudbala FK “Borac” iz Jelaha očekuje i organizacija ovog turnira.

Već desetu godinu za redom, turnir se održava u pomen bivšem sportskom radniku Ibrahimu Đonlagiću, koji je sav svoj rad u sportu usmjerio u razvoj upravo mladih igrača.

Turnir se održava na stadionu “Šibovi” u Jelahu, koji će u subotu 30.06. i nedjelju 01.07.2018. godine biti domaćin mališanima iz mnogih gradova BiH, Hrvatske i Makedonije.

Preko 1000 malih fudbalera će na “Šibovima” pokazivati svoje fudbalske sposobnosti. Učešće je potvrdilo 90 ekipa, u 5 kategorija: godišta 2007, 2008, 2009, 2010. i 2011. Preko 30 škola fudbala iz Skoplja, Mostara, Tuzle, Ilidže, Travnika, Teslića, Zenice, Maglaja, Doboja, Dervente, Jakeša, Zavidovića, Bosanske Krupe, Srebrenika, Viteza, Gračanice, Žepča, Bijeljine, Visokog i iz Tešnja.

Želimo puno sreće domaćinima u organizaciji turnira i što bolji plasman takmičarskih ekipa i naravno, fer i sportsku borbu svim učesnicima i neka pobijedi najbolji.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj