Uspješno održano ribolovno takmičenje “Mustafa Mević-Pućo”.

U nedjelju, 01.07.2018. godine, na lokalitetu sportsko turističkog kompleksa “Jezero Mrkotić”, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Blinker” Kalošević-Tešanj, održano je otvoreno ribolovno takmičenje “Mustafa Mević-Pućo”, u disciplini „ulov ribe udicom na plovak“.

Učešće je uzelo 36 ribolovaca, a prigodnim govorom i evociranje uspomena na rahmetli “Puću”, sekretar Udruženja Besim Sejdić je otvorio ovo takmičenje, te naglasio da je ono preraslo u tradiciju udruženja jer se održava već deveti put.

Vremenske prilike su išle na ruku ribolovcima koji su odmah nakon pozdravnog govora pristupili startnim mjestima na stazi, radi pripreme za takmičenje.

Za regularnost takmičenja pobrinuli su se sudije Muharem Hatkić i Besim Sejdić.

Takmičenje je trajalo 3 i po sata, na stazi nije bilo zabilježenog nesportskog ponašanja, vjerna publika i treneri su bodrili takmičare i davali savjete, shodno stanju na ribolovnoj stazi.

Uopšteno, riba je slabo radila ali su ribolovni znalci ipak uspjeli ostvariti solidne ulove.

Tokom takmičenja mogle su se čuti razne šale ribolovaca koji su se međusobno dobro zabavljali i pokazali zaista da su pravi i istinski sportski prijatelji.

Po završetku takmičenja, dok su sudije sumirale rezultate, od strane domaćina upriličen je zajednički ručak za sve prisutne ribolovce i druge posjetioce današnje manifestacije.

Nakon ručka uslijedilo je proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa te uručenje nagrada, diploma, pehara i medalja.

Rezultati takmičenja:

  1. mjesto – Imamović Mirsad – Banovići (ujedno i majstor staze),
  2. mjesto – Novak Nikola – Usora,
  3. mjesto – Nedimović Alima – Banovići.

Eko ribolovac je Grbić Hasan, a najmlađi učesnik Žižo Sejfo.

Nagrade je uručio Predsjednik Skupštine Avdo Mahmutović,

Iz USR “Blinker” se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovo takmičenje održi, a naročito dragim gostima iz Banovića, Usore i Jelaha.

Bistro!

O Sportski savez Opcine Tesanj