Ragbi klub “TRK” Tešanj učestvovao na turniru na Buškom jezeru.

U subotu, 30.06.2018. godine, na plaži Marinovac na Buškom jezeru, u više nego odličnoj organizaciji Ragbi kluba “Tomislav”, održan je “8. Beach Rugby Fest”.

Turnir je tradicionalno međunarodnog karaktera te je i ove godine okupio osam klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na vrućem pijesku plaže Marinovac znanja iz ragbi vještina pokazali su momci iz Mostara, Zenice, Šibenika, Sinja, Tomislavgrada te naših ragbista iz Ragbi kluba “TRK” Tešanj.

Nakon zapaženog nastupa naših seniora na seniorskom prvenstvu u “ragbiju 7” i osvajanja drugog mjesta, momci su nastavili sa dobrim igrama i na ovom turniru, gdje su u jakoj konkurenciji osvojili odlično šesto mjesto i pokazali da sa najmlađom ekipom na turniru imamo svijetlu budućnost.

Nakon odigranih utakmica grupne faze takmičenja, igrane su utakmice za konačni poredak, a postignuti su sljedeći rezultati:

  • za 7. mjesto: Tomislav – Herceg 7:3,
  • za 5. mjesto: Tešanj – Šibenik 3:5,
  • za 3. mjesto: Čelik 2 – Sinj 4:2,
  • za 1. mjesto: Čelik 1 – Gromovi i munje 2:6

Poslije 20 utakmica, konačni poredak izgleda ovako:

  1. mjesto – ekipa “Gromovi i munje”,
  2. mesto – “Čelik 1” Zenica,
  3. mjesto – “Čelik 2” Zenica,
  4. mjesto – Sinj,
  5. mjesto – Šibenik,
  6. mjesto  – “TRK” Tešanj,
  7. mjesto – “Tomislav” Tomislavgrad,
  8. mjesto – “Herceg” Mostar.

Još jednom podsjećamo da naš Ragbi klub “TRK” Tešanj idućeg vikenda tačnije u subotu, 14. jula 2018. godine, na pješčanom terenu kompleksa “Šibovi” u Jelahu, organizuje turnir u ragbiju na pijesku ”BEACH Rugby”.

Iz Ragbi kluba “TRK” poručuju da će ovo biti jedno nezaboravno iskustvo a mi koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane ljubitelje ragbija i sporta uopće, da dođu i budu dio ove ragbi priče.

DOBRODOŠLI!

O Sportski savez Opcine Tesanj