Zaplešimo zajedno.

Tokom mjeseca juna tekuće godine, u prostorijama Sportske dvorane „Musala“ u Tešnju održavani su treninzi plesa za sve zainteresovane građane općine Tešanj sa ciljem poboljšanja položaja marginaliziranih grupa.

Organizator treninga je Sportski savez općine Tešanj u saradnji sa Plesnim klubom WIN-POBJEDA Tešanj, kroz projekat Sportom do zdravlja -SPORT ZA SVE koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Odziv zainteresovanih je bio odličan. Projektom je predviđeno učešće za 50 korisnika treninga, međutim na besplatne treninge pristupilo je 110 korisnika u kategorijama školska djeca, omladina, osobe sa poteškoćama u razvoju, djevojčice i osobe sa invaliditetom.  

Realizacijom ovog dijela projekta izvršena je nabavka sportske opreme za ples (baletanke, kostimi, pokretna ogledala) čime su ojačani kapaciteti Plesnog kluba WIN-POBJEDA Tešanj.

Trener Plesnog kluba WIN-POBJEDA Tešanj Ernad Bedak pozvao je sve građane općine Tešanj da dođu na treninge, da zaplešu zajedno, da osjete ritam, da ih muzika povede kroz život.

Korisnici Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Tešanj, njih dvadesetero, su sretni i zadovoljni što im je omogućeno da treniraju i da se druže kroz sportske aktivnosti koje su prilagođene njihovim motoričkim sposobnostima.

Pored plesa u narednom periodu projektom Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE predviđena je desetodnevna  obuka školske djece u plivanju, a na kraju projekta će biti upriličen jedinstveni sportski događaj na kojem će se široj javnosti prezentovati naučena znanja i vještine svih korisnika projekta.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU), a implementira razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

 

Kratki video sa ovih treninga možete pogledati OVDJE.

 

 

O Sportski savez Opcine Tesanj