Naša Nejla Selimanović plasirala se među 16 najboljih na teniskom turniru u Dubrovniku.

Odlična vijest nam stiže iz Dubrovnika, gdje se jedanestogodišnja Nejla Selimanović, iz Rosulja, općina Tešanj, plasirala među 16 najboljih na turniru Gorana Ivaniševića “DUBROVNIK DUB BOWL”.

Učešće na ovom elitnom teniskom turniru u konkurenciji djevojčica uzelo je 55 takmičarki iz 46 zemalja. Naša Nejla rođena je 17.03.2007. godine i sestra je naše najtrofejnije teniserke Kanite Selimanović, koja je takođe u Dubrovniku uz svoju sestru. Kanita je prošle godine na ovom turniru ušla medju osam najboljih, a u dublu je zauzela drugo mjesto.

Nejla će danas (četvrtak, 05.07.) igrati i svoj dubl meč zajedno sa Petković Lanom iz Teslića i nadamo se da će i u dublu proći dalje. Svoj meč za prolazak među osam najboljih Nejla će igrati sutra, a protivnica će joj biti ili Španjolka ili Argentinka.

Moramo spomenuti da je otac ove dvije mlade teniserke Mirzet Selimanović svojevremeno napravio zemljani teniski teren u Rosuljama, što je sigurno doprinijelo da danas ove mlade i talentovane djevojčice iz našeg kraja pronose lijep glas o mjestu u kojem tenis, barem do sada, i nije bio naročito popularan.

SRETNO NEJLA!!!

O Sportski savez Opcine Tesanj