Turnir u ragbiju na pijesku “Beach Rugby”.

Ragbi klub “TRK” Tešanj u subotu, 21.07.2018. godine, na pješčanom terenu kompleksa “Šibovi” u Jelahu, organizuje drugi turnir u ragbiju na pijesku “Bech Rugby”.

Na turniru se očekuje učešće preko 10 muških ekipa, te kao i prošle godine, veći broj ženskih ekipa, a organizatori se nadaju zavidnom nivou igre.

Pored takmičarskih ekipa, ove godine će u sklopu “Rugbyonice” učestvovati i djeca iz vrtića, kao i djeca iz ostalih klubova koja su planirala svoj dolazak, te iz kluba pozivaju sve roditelje i djecu da se pridruže zabavi.

Također će biti odigrane i veoma zanimljive revijalne utakmice jer se očekuje učešće ekipa veterana fudbalske igre s ove regije, koji će se po prvi put okušati u ragbiju, kao i utakmice mješanih timova (kombinacija muških i ženskih igrača).

Očekuje se dolazak gostiju i prijatelja iz Holandije, Francuske, Portugala, Brazila, Italije… Organizacijski tim planira animirati i publiku, te će tako posjetioci imati priliku da u pauzama utakmica pokažu svoje vještine s loptom, izvođenje penala, gađanje mete i druge zabavne igre. Turnir će suditi sudije najvišeg ranga, a igrat će se principu turnirskog sistema.

Organizator se pobrinuo da svi učesnici na dan turnira dobiju besplatan ručak i vodu, također svi koji su zainteresovani da ostanu dan duže a nemaju sredstava da spavaju u hotelu molimo da se jave, jer je broj besplatnih kreveta ograničen. Obezbjeđeno je prenoćište u šatorskom kampu, potpuno besplatno, potrebno je samo ponijeti vreću za spavanje, toplu odjeću, dobru volju i naravno, najaviti svoj dolazak.

Više informacija možete saznati na broj telefona:  060/342-9605 – Jasmina Čerim.

DOBRO DOŠLI!

 

O Sportski savez Opcine Tesanj