Novi objekat u Zavidovićima

HU “OSLONAC”, u  petak, 17.08.2018. godine,  obradovao je dvije porodice u jednom danu. Ključevi novoizgrađenih objekata su uručeni četveročlanoj porodici Eldina Omića iz Šija, općina Tešanj te tročlanoj porodici Hrkić Šahzije, Kovači, općina Zavidovići.
Objekat za porodicu Hrkić Šahzije gradila je firma Elez, Tešanj (odnosno podizvođač radova Bego iz Zavidovića) sa ugovorenim iznosom od 26.500 KM. Za ovaj objekat su donacije obezbjedili firma Gradnja 1 (Mevludin Bećirević), Zavidovići u iznosu od 2.500 KM te firma MGV, Zavidovići (predstavnik firme na primopredaji objekta Izudin Trako) u iznosu od 2.500 KM. I u ovom slučaju je preostali iznos sredstava obezbjeđen iz članarine NHU “Oslonac”. Šahzija je primila ključeve novoizgrađenog objekta od predstavnika firme MGV, g-dina Izudina Trake.
Primopredaji obekta su prisustvovali pored porodica i predstavnici rukovodstva NHU “Oslonac”, predstavnici izvođača radova, TV SMART i navedeni donatori, te mjesni aktivista Esad-Aškec Dubravac koji je od prvog dana do primopredaje bio na usluzi NHU “Oslonac” u obilasku porodica i praćenju gradnje. Rukovodstvo NHU “Oslonac” zahvaljuje donatorima, medijima, svima koji su prisustvovali primopredaji a posebno mjesnom aktivisti Esadu-Aškec Dubravac koji je na kraju uručio zahvalnicu mjesne zajednice Kovači Predsjedniku Savjeta NHU “Oslonac”, h. Huseinu Aliću.

O Oslonac NHU