NK TOŠK: Press konferencija.

U srijedu, 08.08.2018. godine, u prostorijama Nogometnog kluba “TOŠK” Tešanj održana je konferencija za novinare, na kojoj je javnosti obznanjen novi generalni sponzor kluba – Vinarija “Belje” iz Hrvatske, a predstavljen je i novi dres kluba.

Konferenciju je otvorio novi sekretar kluba Sanel Dedić, koji je predstavio izlagače po temama. Prisutnima su se obratili predsjednik UO Edin Jabandžić, potpredsjednik UO Edin Mujčić i šef stručnog štaba Ajdin Mrguda koji su, svako iz svog domena rada, izvijestili o aktivnostima u proteklih 50 dana rada.

Istaknuto je da je klub finansijski konsolidovan i stavljen na čvrste noge, te da se i dalje radi na marketingu i da se očekuju još bolji rezultati. Takođe, u planu je i nastavak infrastrukturnih radova, završetak zapadne tribine, još 800 PVC sjedalica i izmještanje klubane na prostor ispod tribina.

Što se tiče igračkog kadra, klub je napustilo 9 a došlo 10 novih igrača što je, kako je pojasnio šef struke Mrguda, stvorilo dovoljnu igračku konkurenciju, te da je oformljen tim za jednog stabilnog prvoligaša.

Nakon 10 pripremnih utakmica, TOŠK-a u nedjelju očekuje prva utakmica nove sezone, protiv “Bratstva” iz Gračanice, i prvi pravi ispit.

Šta još reći, osim “Svi na Luke!

 

O Sportski savez Opcine Tesanj