ZAPLIVAJMO ZAJEDNO!

Tokom mjeseca avgusta tekuće godine, u prelijepom ambijentu objekta “AQUA PARK” u Šijama, općina Tešanj, održavana je besplatna obuka plivanja za 180 učenika osnovnih škola sa područja općine Tešanj.

Pored besplatne obuke plivanja, djeca su imala organizovan besplatan prijevoz od kuće do bazena i nazad, prelijepe sportske majice i osvježenje uz treninge.

Organizator obuke je Sportski savez općine Tešanj u saradnji sa Udruženjem pedagoga fizičke kulture Tešanj, kroz projekat “Sportom do zdravlja -SPORT ZA SVE” koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu ReLOaD, koji finansira Evropska Unija a implementira Razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP).

Lijepe vremenske prilike, odlični uslovi na bazenima i dobar odziv učenika zainteresovanih za obuku plivanja stvorili su predivnu atmosferu na bazenima “AQUA PARK” u Šijama.

Veoma stručan i odgovoran pristup osoblja koje je provodilo obuku plivanja (devet profesora fizičkog vaspitanja) je dalo dobar rezultat na kraju desetodnevne obuke, jer je većina djece naučila osnovne tehnike plivanja.

„Što se tiče uslova u kojima radimo, uslovi su zadovoljavajući, voda je čista, topla i prilagođena za djecu, nadamo se da će za ovih deset dana preko 95 % djece proplivati i samostalno upražnjavati ovu fizičku aktivnost, iz svih škola imamo maksimalan odziv djece koje smo planirali ovim projektom“, rekao nam je prof. Alić Benjamin, instruktor plivanja.

Pored obuke plivanja u narednom periodu projektom Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE predviđene su aktivnosti na realizaciji obuke za trenere, sportiste i sportske radnike općine Tešanj te će na kraju projekta biti upriličen jedinstveni sportski događaj na kojem će se široj javnosti prezentovati naučena znanja i vještine svih korisnika projekta.

 

Kratki video možete pogledati OVDJE.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu finansira Evropska unija, a implementira UNDP.

Plivanje

O Sportski savez Opcine Tesanj