Održan 11. Memorijalni međunarodni rukometni turnir “Fuad Prnjavorac – Fudo”.

U subotu, 01.09.2018. godine, u sportskoj dvoranu JU “SRC” Tešanj, u okviru obilježavanja 60 godina postojanja Rukometnog kluba “Bosna TS”, održan je jedanaesti po redu, Memorijalni međunarodni rukometni turnir “Fuad Prnjavorac – Fudo”.

Ovogodišnji učesnici turnira su, pored domaćina RK “Bosna TS” Tešanj te već tradicionalnih gostiju iz Srbije, ekipe RK “Ub” iz Uba, učestvovale i ekipe RK “Sloga” iz Doboja i ORK “Čelinac” iz Čelinca.

Nakon polufinalnih utakmica te utakmice za treće mjesto, odigrano je i finale, u kojem su snage odmjerili rukometasi iz Doboja i Uba. Uspješnija je bila ekipa RK “Sloga” Doboj,  koja je rezultatom 39:28 savladala ekipu RK ” Ub” iz Uba.

Poredak:

  1. mjesto: RK ” Sloga” Doboj,
  2. mjesto: RK “Ub” Ub,
  3. mjesto: ORK ” Čelinac” Čelinac,
  4. mjesto: RK ” Bosna TS” Tešanj.

Najbolji golman turnira je Milutin Bogdanović (RK “Sloga” Doboj), dok je najbolji igrač i najbolji strijelac turnira Veljko Buhač (ORK “Čelinac” Čelinac).

Na ceremoniji otvaranja turnira izvršeno je bratimljenje prijateljskih klubova RK “Bosna TS” i RK “Ub”, koji vec dugi niz godina imaju izuzetno dobru saradnju.

Takođe su uručene zahvalnice za doprinos u radu kluba Općini Tešanj, te zaslužnim rukometašima i aktuvustuma našeg kluba od osnivanja do danas: Kotorić Huseinu, Kadić Mugdimu, Kahrimanovic Nedžadu “Čezu”, Hasanbašić Suadu “Cinci”, Piknjač Nerminu, Adžamiji Avdiji, Alićehajić Abdulahu, Jaćimović Nebojši i Šišić Mustafi.

Veliku pomoć u takmičarskom dijelu pružio je Šabić Mevludin, delegat iz Gračanice, kao i sudijski parovi Mujkanović-Sofranić i Dautović – Đulović.

O Sportski savez Opcine Tesanj