Naš Mehmed Đulić na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u Veneciji.

U subotu, 15.09.2018. godine, član Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah, Mehmed Đulić u pratnji svog trenera Huseina Alibalića, otputovao je u Veneciju, Italija, gdje će uzeti učešće i kao član Reprezentacije BiH u kickboxingu, predstavljati našu zemlju na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu, koje se održava u talijanskom Jesolu, kraj Venecije od 16. do 23. septembra 2018. godine.

Polazak iz Jelaha, subota, 15.09.2018.godine

Prema riječima trenera Huseina Alibalića, naš Mehmed na ovo takmičenje ide potpuno spreman te se očekuje dobar rezultat.

Detalj sa treninga…

Na ovo Svjetsko prvenstvo prijavljena su 2.303 takmičara iz 64 zemlje, što je apsolutni rekord prvenstava WAKO svjetske kickboxing federacije. Svjetsko prvenstvo održava se u svih 7 disciplina kickboxinga i u svim mlađim dobnim skupinama (djeca – glazbene forme, mlađi kadeti – point fighting i forme, stariji kadeti – point fighting, light contact, kick light i forme, juniori – point fighting, light contact, kick light i forme te mlađi juniori i stariji juniori – full contact, low kick i K-1).

Poželimo puno sreće našem borcu i njegovom treneru, da nas i sa ovog Svjetskog prvenstva obraduju dobrim vijestima i novim medaljama.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj