Održana završna manifestacija projekta “Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE”.

U nedjelju, 23.09.2018. godine sa početkom u 15:00 sati, u prostorijama sportske dvorane u Tešnju,  održan je jednodnevni sportski događaj: sportska priredba za djecu sa poteškoćama u razvoju, školsku djecu, mlade i roditelje na kojem su korisnici projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“ izvršili prezentaciju stečenih znanja i vještina prisutnim gledocima.

Organizator sportske priredbe je Sportski savez općine Tešanj, kroz projekat „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“, koji se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Na sportskoj priredbi je učestvovao veliki broj dječaka i djevojčica, kao i korisnici Dnevnog centra za osobe sa poteškoćama u razvoju Tešanj.

Tokom sportske priredbe koju je uspješno vodila voditeljica Amina Bešo, izvršena je prezentacija svih faza projekta „Sportom do zdravlja – Sport za sve“, a posebnu pažnju svojim nastupima izazvali su korisnici Dnevnog centra za osobe sa poteškoćama u razvoju Tešanj Nedžmija Bekrić i Aldin Ogrić, koji su veoma uspješno prikazali svoje vještine u stonom tenisu i plesu.

Gledaoci su imali prilike da uživaju u majstorijama naših mladih stonotenisera, gimnastičara i plesača koji su svojim izvedbama izazvali buru oduševljenja i ovacije kod publike.

Prisutnima se obratio načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, koji je tom prilikom istakao da je Sportski savez općine Tešanj provedbom projekta „Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE“ postigao odlične rezultate na sportskom i ekološkom planu, te naglasio da se nada da će na području općine Tešanj biti još ovakvih i sličnih projekata koji imaju naglasak na uključivanju marginaliziranih skupina u društvene tokove života.

Direktorica Javne ustanove „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK“, Meldina Ugarak se zahvalila UNDP-u i Sportskom savezu općine Tešanj na provedbi projekta u kojem su uključeni korisnici Dnevnog centra za osobe sa poteškoćama u razvoju Tešanj. Ista je istakla da ovaj projekat može biti pozitivan primjer drugim općinama te izrazila svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima tokom realizacije projekta.

Sportkoj priredbi su pored trenera, sportskih radnika i sportista prisustvovali i predstavnici Općine Tešanj te direktori javnih ustanova, predstavnici medija kao i drugi zainteresovani građani.

Pored sportske priredbe u narednom periodu projektom Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE predviđeno je potpisivanje Ugovora o zajedničkom djelovanju organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave u narednom periodu kao rezultat realizacije ovog projekta.

O Sportski savez Opcine Tesanj