Još jedna uspješna Fišijada – Blinker 2018.

U nedjelju, 14.10.2018. godine, na lokalitetu sportsko-rekreacionog centra “Jezero Mrkotić”, u organizaciji USR “Blinker” Kalošević-Tešanj, uspješno je održana još jedna, deveta po redu, tradicionalna “Fišijada Blinker 2018”.

Takmičenju u spremanju ribljeg paprikaša pristupilo je četrnaest ekipa, čiji takmičari su stigli iz Tuzle, Doboja, Maglaja, Doboj Juga i Tešnja.

Po izuzetno lijepom vremenu takmičarske ekipe su izvršile sve potrebne pripreme i takmičarski dio je, nakon trosatne pripreme ribljeg paprikaša, došao pred degustatorsku komisijum, u sastavu:
1. Jasmin Bato Hurtić (Doboj)
2. Stojan Davogić (Derventa) i
3. Memić Kemal Kemo (Jelah).

Degustatori su ocjenjivali boju, miris, ljutinu i opći izgled fiš paprikaša.

Nakon profesionalno odrađenog posla degustatori su evidentirali slijedeći poredak ekipa:

  1. mjesto: „Amateri“ – Kalošević (Mesud Muharemović, Haris Šujić i Eldar Skulić),
  2. mjesto: Odred izviđača „Crni vrh“ Tešanj ( Mujo Pobrić, Hasan Hadžalić i Nermin Kotorić),
  3. mjesto: „Tri S“ – Jelah (Senad Memagić, Senad Jahić i Adnan Sadiković).

Nagrada za najuređenije takmičarsko mjesto u pripremi fiš-paprikaša pripalo je ekipi „Granit“ iz Kaloševića.

Pored gastronomskog takmičenja u pripremi fiš paprikaša, sedamdeset četiri takmičara učestvovalo je u disciplini “Streljaštvo – vazdušna puška” u kojem je briljirao Ermin Mešić iz Doboj Juga, drugo mjesto pripalo je Sabahudinu Mahmutoviću, dok je treće mjesto osvojio Adem Kurdić iz Bobara. Posebna zahvala predstavnicima SSK “Paljuge” Šije na podršci i pomoći oko održavanja takmičenja u streljaštvu.

U disciplini “Zabacivanje ribolovnim štapom u metu” najviše znanja pokazao je Emir Hadžikadunić iz Jelaha, drugo mjesto pripalo je Ademu Bobariću iz Kaloševića dok je treće mjesto zauzeo Amir Ruvić iz Maglaja.

U disciplini snage “Potezanje konopca” epitet “najjačih” ponijela je ekipa „Univerzal“ iz Mrkotića, drugo mjesto pripalo je ekipi „Mrkoćani“ iz Mrkotića, dok su treće mjesto zauzeli članovi mješovite ekipe „Relax“ iz Jelaha i Kladnja.

Najboljim pojedincima i ekipama uručene su diplome, medalje i pehari.

Iz USR “Blinker” Kalošević-Tešanj se zahvaljuju svima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili Fišijadu, kao i svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovo jedino gastronomsko takmičenje u pripremi hrane na općini Tešanj uspješno realizuje.

Posebna zahvala ide i za sportske prijatelje iz Kladnja koji tradicionalno svake godine svojom posjetom daju značajan doprinos u sportskim manifestacijama koje organizuje USR „Blinker“ Kalošević-Tešanj.

Do slijedeće godine sportski pozdrav.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj