Sjajna pobjeda naših odbojkašica na startu prvenstva.

Proteklog vikenda počelo je takmičenje i u Prvoj odbojkaškoj ligi Federacije BiH u ženskoj konkurenciji, u kojoj nastupa naš Ženski odbojkaški klub Tešanj.

U prvom kolu, naše odbojkašice su u nedjelju, 14.10.2018. godine na gostovanju u Zavidovićima odličnom timskom igrom ostvarile vrlo važnu pobjedu nad ekipom domaćina ŽOK Zavidovići.

Naša ekipa pobijedila je rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:21 i 25:13.

Svaka pobjeda a pogotovo gostujuća, zaslužuje da se istakne, pogotovo kad se uzme u obzir da su sve naše odbojkašice igrale vrlo ozbiljno i borbeno.

Belma Srkalović izuzetno sigurna na prijemu, kao i Kavazović Jasmina i Prnjavorac Ilvana u daljoj realizaciji poena. Na visini zadatka bile su i Sabrina Deljkić, Amila Srkalović i Elma Begunić. Po prvi put su u našoj ekipi nastupile dvije nove odbojkašice, Škapurević Nejra i Hasanbašić Zerina, koje su u potpunosti zadovoljile svojom igrom i pomogle u osvajanju bodova.

U nastavku, rezultati svih utakmica prvog kola i tabela:

U sljedećem kolu, naša ekipa u Tešnju dočekuje OK “Željezara“ iz Zenice, ova utakmica će se igrati u sportskoj dvorani „Musala“ u Tešnju, u nedjelju, 21.10.2018.godine, sa početkom u 13:oo sati.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj