Naši klubovi najuspješniji na Završnici Federalne lige u streljaštvu.

Proteklog vikenda održano je završno kolo Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, u kojoj sa svim selekcijama nastupaju naši klubovi Streljački klub Tešanj i Streljački klub “Paljuge” Šije.

Ova liga zamišljena je i realizovana kao okvir za takmičenje klubova sa prostora Federacije BiH, koji preferiraju takmičenje zračnom puškom – serijski program i drugih zainteresovanih klubova, s mogućošću širenja takmičenja na druge discipline i druge vrste zračnog oružja. Takmičenja se održavaju u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, kako za muškarce tako i žene.

Na završnici Lige, koja je održana u Zenici, u nedjelju 21.10.2018. godine, učešće je uzelo 13 klubova iz cijele Federacije BiH, sa preko 200 strijelaca.

Našim strijelci su u potpunosti opravdali epitet favorita, koji su stekli u prethodnih 5 kola te u kategorijama kadeta i juniora osvojili prva i druga mjesta:

Kadeti ekipno:

  1. mjesto – Streljački klub Tešanj,
  2. mjesto – Streljački klub “Paljuge” Šije.

Juniori ekipno:

  1. mjesto – Streljački klub Tešanj
  2. mjesto – Streljački klub “Paljuge” Šije.

Seniorska selekcija Streljačkog kluba Tešanj zauzela je treće mjesto u ukupnom poretku.

Streljački klub TešanjStreljački klub “Paljuge” Šije

Uskoro očekujemo i zvanične rezultate sa ovog takmičenja a našim klubovima čestitamo na ovom velikom uspjehu, sa željom da nastave vrijedno da treniraju i postižu još i bolje rezultate.

O Sportski savez Opcine Tesanj