Karate klub Tešanj uspješan Državnom prvenstvu u Banjaluci i na turniru u Doboju.

Naš Karate klub Tešanj imao je još jedan uspješan vikend, u subotu, 17.11.2018. godine, na Državnom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Banjaluci, te u nedjelju, 18.11.2018. godine, na turniru u Doboju.

Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, održano u Banjaluci, u gradskoj sportskoj dvorani “Borik”, pod pokroviteljstvom Karate Saveza BiH i u tehničkoj organizaciji KK “16-A” iz Banjaluke, okupilo je 457 takmičara iz 92 kluba, koji su odmjerili snage na 6 borilišta.

Naš klub su predstavljala 3 takmičara, uz pratnju predsjednika kluba Ismira Salkičevića. Odličan rezultat ostvarili su u katama – 2. mjesto i srebrnu medalju, ostvojio je kata tim u sastavu Salkičević Ajdin, Ostrvica Anis i Mustafić Muhamed.

Drugog dana vikenda, Karate klub Tešanj nastupio je na međunarodnom turniru u Doboju, gdje je takođe ostvaren odličan rezultat – 2. mjesto u generalnom poretku klubova, te najuspješnija takmičarka turnira, Ajna Đonlagić, sa osvojenih 6 medalja.

Turnir pod nazivom “Doboj Open” održan je u gradskoj sportskoj dvorani u Doboju, a okupio je 604 takmičara iz 4 države (Hrvatska, Srbija, Austrije i Bosna i Hercegovina).

Pored drugog mjesta u generalnom plasmanu i titule najuspješnije takmičarke na turniru, takmičari našeg kluba osvojili su ukupno 39 medalja: 10 zlatnih, 8 srebrenih i 21 bronzanu.

Čestitamo našim vrijednim karatistima, na postignutim rezultatima i osvojenim medaljama, sa željom da i dalje nastave vrijedno trenirati i nizati nove uspjehe.

O Sportski savez Opcine Tesanj