Puna podršku našim aktivistima SDP BiH u RS, istrajemo u borbi za ZEMLJU ZA SVE NAS

10. sjednica OO SDPBiH Tešanj
10. sjednica OO SDPBiH Tešanj

Prema statutarnim i programskim odredbama, Općinski odbor OO SDP BiH Tešanj je na 10. proširenoj sjednici, održanoj 19.11.2018. godine, na Dnevnom redu, između ostalog, imao Izvještaj o provedenim Općim izborima 2018. godine sa analizom izborne kampanje i izbornih rezultata.

Sjednica je pobudila interes članova i nakon uvoda predsjednika OO SDP BiH Tešanj Senada S. Subašića o temi, slijedila je sveobuhvatna, plodna rasprava, u kojoj su se istakle i dobre i loše strane, te doneseni određeni Zaključci:

  • OO SDP BiH Tešanj je ostavrila vlastiti izborni cilj sa znatnim povećanjem broja glasova za sve nivoe.
  • Istaknute su mnoge manjkavosti u izbornom procesu, što je doprinijelo da naš kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prof. dr. Denis Bećirović, nije upisan kao pobjednik.
  • Opća, politička klima u BiH je išla u prilog građanski orjentisanim politikama, što je bio motiv nacionalističkim snagama da onemoguće promjene u bh društvu.
  • OO SDP BiH Tešanj daje punu podršku našim aktivistima SDP BiH u RS, s jasnom porukom da zajedno istrajemo u borbi za ZEMLJU ZA SVE NAS.
  • Također, zaključeno je da je Analiza sadržajno i metodološki urađena na zavidnom nivou, a zatraženo je od članova da svoja viđenja i sugestije iznesu u raspravama na sjednicama osnovnih i interesnih organizacija SDP BiH Tešanj, kako bi imali što bolje pretpostavke za naše buduće aktivnosti.

Izvještaj i Analiza su usvojeni jednoglasno, sa dopunom iz rasprave.

Ovom prilikom upriličen je i svečani prijem 52 nova člana i potvrđeno 5 članova u postupku reevidencije članstva, što potvrđuje sve veći interes i podršku građana za politiku SDP BiH.

                                                                                               Komisija za informisanje
                                                                                               OO SDP BiH Tešanj

About OO SDP Tesanj