Nabavljena savremena oprema za streljanu na objektu “Musala”.

Javna ustanova “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj opremila je streljanu na objektu “Musala” u Tešnju savremenom opremom – dvije elektronske mete, koje će služiti strijelcima koji se pripremaju po međunarodnom programu, a gađaju iz vazdušne puške sa udaljenosti od 10 metara.

Otvorenjem novog objekta sportske sale “Musala” u Tešnju, u okviru kojeg je instalirana i streljana, streljačkim klubovima su omogućeni uslovi za nesmetan rad i treninge gađanja iz vazdušne puške. Nakon kratkog vremena, nekoliko strijelaca se izdvojilo po rezultatima, pa se prešlo sa serijske puške na vazdušnu pušku „standard“.

Prateći njihov napredak, ova naša Javna ustanova je, uz podršku Federalnog ministarstva i općine Tešanj, izvršila nabavku dvije elektronske mete, čime se svrstala u jednu od rijetkih sredina koje pružaju uslove za treniranje ovog olimpijskog sporta.

Poželimo puno sreće našim mladim strijelcima, sa nadom da će i ova nova oprema omogućiti postizanje još boljih rezultata, te ispunjavanje olimpijske norme naših takmičara a potom i ostvarenje vrhunskih olimpijskih rezultata.

O Sportski savez Opcine Tesanj