Taekwondo akademija Tešanj na G1 turniru u Sloveniji.

Proteklog vikenda su članovi Taekwondo akademije Tešanj Nadina Mehmedović i Sabina Balić, u pratnji svog trenera Elvina Mehmedovića, učestvovali na “11. Slovenija Open G1” turniru, koji je održan u Ljubljani.

Na ovom elitnom “G1” kvalifikacionom turniru učešće su uzeli najbolji svjetski taekwondo borci, 1170 takmičara iz preko 50 država.

Nadina Mehmedović je, nakon dvije pobjede, treću borbu (za medalju) izgubila rezultatom 20:17 od predstavnice Austrije, iako je zadnjih 10 sekundi vodila 17:14.
Nadina se odlično borila i u konkurenciji od 22 takmičarke u svojoj kategoriji osvojila je 4 mjesto, uz napomenut da joj je ovo prva godina takmicenja u juniorskoj konkurenciji.

Sabina Balić je nažalost izgubila prvu borbu rezultatom 24:4 od predstavnice Njemačke, koja je zaista vrhunski borac. Sabina je krenula odlično, povela 3:0 ali nije uspjela održati kontinuitet.

Svakako je ovo bio jedan veliki izazov za naše mlade takmičarke, ali i još jedno veoma vrijedno iskustvo a naravno i veliki uspjeh predstavlja sama kvalifikacija na ovo elitno takmičenje.

Želimo im puno uspjeha i sportske sreće u nastavku karijere.

O Sportski savez Opcine Tesanj