XV kolo Prve rukometne lige FBiH – grupa “Sjever”: Poraz naših rukometaša.

Proteklog vikenda odigrano je 15. kolo takmičenja u okviru Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u ovom kolu na svom terenu ugostili jaku ekipu RK “Gradačac” iz Gradačca. Utakmica je odigrana u nedjelju, 24.02.2019. godine, u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj. Naši rukometaši su poraženi ali su u ovom duelu pokazali zaista sjajnu igru i veliku borbenost, tako da ova naša ekipa, koja je i najmlađa u ligi, zaista ima sjajnu budućnost.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i skoro cijelo prvo poluvrijeme bili u vođstvu. Naši igrači su u vise navrata dolazili do jednog gola zaostatka ali su i svojom brzopletošću činili greške pa je poluvrijeme završeno rezultatom 13:15 za goste.

U nastavku utakmice igralo se istim intenzitetom, dinamično i brzo, ali su gosti imali manje grešaka te utakmicu priveli u svoju korist rezultatom 27:32.

Kod naše ekipe istakli su se Kuzmić sa 7,  te Isaković Zlatko sa 6 i Isaković Haris sa 5 pogodaka, dok je kod gostiju nerješiva enigma za našeg golmana bio Spahić, sa 12 pogodaka, te Zrnić sa 6 i Sarajlić sa 5 pogodaka.

Uskoro očekujemo i rezultate svih utakmica 15. kola.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj