Aktivnosti ŠF “Šampion” Tešanj.

Protekli vikend bio je veoma aktivan u Školi fudbala “Šampion” Tešanj. U subotu, 23.02.2019. godine, sa selekcijama dječaka rođenih 2010. godine, učestvovali su na turniru za djecu u Tesliću, pod nazivom “Radolinka Kup 2019”.

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa, rezultat je svakako manje bitan za ove najmlađe fudbalere jer su učešćem na turniru stekli nova takmičarska iskustva.

U nedjelju, 24.02.2019. godine, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, Škola fudbala “Šampion” organizovala je fudbalsko druženje sa sportskim prijateljima iz Škole fudbala “Borac” Jelah. Mladi nogometaši su se odlično zabavili, uz pregršt lijepih sportskih poteza na obje strane, a treneri su mogli isprobati postave za turnire koji ih očekuju.

Već sljedećeg vikenda, ŠF “Šampion Tešanj sa selekcijom dječaka 2010. godišta učestvuje na turniru u Doboj Istoku, koji se održava povodom dana Općine Doboj Istok.

Nakon ovog turnira, najavljeno je i učešće na “Turniru prijateljstva” u Odžaku, za dječake i djevojčice 2007. 2009. i 2011. godišta, koji se održava u sportskoj dvorani u Odžaku, u organizaciji Škole fudbala “Jedinstvo” Odžak.

Zaista mnogo aktivnosti koje su za svaku pohvalu ovoj školi, koja je nedavno proslavila svoj prvi rođendan. Sretno u daljem radu.

 

 

O Sportski savez Opcine Tesanj