Info dan: Projekat ReLOaD.

Jučer (ponedjeljak, 04.03.2019.godine) je u sali Općinskog vijeća održan Info dan za organizacije civilnog društva (OCD), vezano za teme predstojećeg Javnog poziva u sklopu projekta ReLOaD – Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu.

Predstavnik UNDP kancelarije Banjaluka, gospođa Branka Matić prisutnim je izložila teme Javnog poziva, aktivnosti koje predstoje po objavljivanju istog, te odgovarala na postavljena pitanja.

Ova prilika je iskorištena i za uručenje priznanja koje je Sportski savez općine Tešanj pripremio za UNDP – Program ReLOaD, za doprinos u razvoju sporta općine Tešanj u 2018. godini, kroz finansiranje projekta “Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE”.

Ovaj projekat je u protekloj godini realizovao Sportski savez, u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Gospođa Matić se zahvalila na priznanju te još jednom istakla da je projekat Sportskog saveza ocjenjen najvišim ocjenama te da ga često ističu kao jedan od najuspješnijih projekata u BiH, u okviru Programa ReLOaD.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj