Promocija najuspješnijih sportista Zeničko-dobojskog kantona u 2018. godini.

Jučer (četvrtak, 07.03.2019. godine), u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, održana je tradicionalna manifestacija proglašenja najboljih sportista Zeničko-dobojskog kantona, za 2018. godinu, u organizaciji NIPD “Naša riječ” i Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Promovirani su najbolji seniori i seniorke, juniori i juniorke, sportski treneri i radnici, najbolji klubovi, sportske nade, te najbolji i najzaslužniji u sportu za osobe s invaliditetom. Uručena su specijalna priznanja za razvoj sporta, kao i za doprinos u razvoju školskog sporta. Dodijeljeno je ukupno 58 priznanja.

Za najbolje sportiste u Zeničko-dobojskom kantonu u 2018. godini proglašeni su naša tešanjka Jasmina Merdić, članica Kluba borilačkih sportova “Titanium” Usora i Mesud Pezer, bacač kugle, član Atletskog kluba Zenica.

Najbolji sportski klubovi su Atletski klub Zenica, Stonoteniski klub “Mladost” Zenica i Ženski rukometni klub “Krivaja” Zavidovići.

Za Sportski događaj godine proglašen je Atletski miting „Zenica 2018“, dok je Najperspektivniji sportski događaj Rukometni turnir „Rukomet u srcu“, u organizaciji tri općine: Zavidovići – Žepče – Maglaj.

Od tešanjskih predstavnika, Amar Nurović iz Centra borilačkih sportova Tešanj ušao je među pet najboljih seniora, Mehmed Đulić iz KBS “Borac” Jelah je najbolji junior, dok je Nirmana Brkić iz Centra borilačkih sportova Tešanj najbolja juniorka ZDK.

Streljački klub Tešanj je najuspješniji klub u kategoriji juniora, dok je Rijad Rošić iz Karate kluba “Unija” Tešanj, proglašen je za sportsku nadu. Edin Jabandžić (Mesna industrija “Madi” Tešanj) dobitnik je posebnog priznanja za razvoj sporta.

Prigodan kulturno-zabavni program upotpunio je nastup Omladinskog hora Zenica pod dirigentskim vođenjem maestra prof. Milenka Karovića, te članice Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” Visoko.

Specijalni gost manifestacije bio je Edin Durmo, proslavljeni bh. alpinista, instruktor alpinizma i sportskog penjanja, aktivni promotor sporta i zagovornik eko turizma.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj