Poraz naših rukometaša.

Proteklog vikenda odigrano je 17. kolo takmičenja u okviru Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u okviru ovog kola na svom terenu poraženi od ekipe RK “Čelik” iz Zenice. Uprkos porazu, gledaoci su bili u prilici pogledati odličnu rukometnu predstavu i sjajnu igru oba kluba.

Domaći igrači su dosta dobro otvorili susret i u jednoj lepršavoj igri već u 6-om minutu vodili 4:0. Prednost su održavali sve do 20-tog minuta prvog poluvremena kada gosti, predvođeni izvrsnim golmanom Polićem, uspijevaju izjednačiti i doći u vođstvo.  Poluvrijeme je završilo rezultatom 14:17.

U nastavku utakmice, fizički spremniji gosti su uspjeli održati stečenu prednost, te su utakmicu iskusno priveli kraju i slavili rezultatom 25:32.

Kod domaćina, istakli su se Isaković Z. sa 8 pogodaka te Kantić i Sauka sa po 4 pogotka. Kod gostiju, uspješniji od ostalih bili su Omerović sa 10 i Muslić sa 7 golova. Sudijski par Grbić-Taletović te delegat Hasić su bili na nivou zadatka.

Uskoro očekujemo kompletne rezultate utakmica 17. kola.

O Sportski savez Opcine Tesanj