Prvo kolo Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom.

Predstojećeg vikenda počinje takmičenje u sklopu Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, u kojoj sa svim selekcijama nastupaju naši klubovi Streljački klub Tešanj i Streljački klub “Paljuge” Šije.

Ova liga zamišljena je kao okvir za takmičenje klubova sa prostora Federacije BiH, koji preferiraju takmičenje zračnom puškom – serijski program i drugih zainteresovanih klubova, s mogućošću širenja takmičenja na druge discipline i druge vrste zračnog oružja. Takmičenja se održavaju u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, kako za muškarce tako i žene.

Prvo kolo Lige održava se u Zenici, u nedjelju 17.03.2019. godine, a očekuje se učešće oko 14 klubova sa preko 250 takmičara, iz cijele Federacije BiH. Naša dva kluba nastupaju sa ukupno 50 strijelaca i na takmičenje putuju zajedno, što je predstavlja primjer dobre prakse i za svaku pohvalu.

Našim strijelcima, koji su i u prošloj sezoni ostvarili odlične rezultate, želimo puno sreće u ovom takmičenju, da u najboljem svjetlu prikažu svoje klubove i naš Tešanj.  Nadamo se da će naši takmičari opravdati ulogu favorita koju zasluženo nose, tako da ove godine očekujemo prva mjesta u svim kategorijama.

SRETNO!

About Sportski savez Opcine Tesanj