Karate klub Tešanj: Uspješan takmičarski vikend.

Proteklog vikenda, naš Karate klub Tešanj zabilježio je uspješne nastupe na dva fronta: u Tesliću, na međunarodnom karate turniru, te u Banjaluci, na Državnom prvenstvu za djecu od 8 do 13 godina.

U subotu,  06.04.2019. godine, na 9. međunarodnom karate turniru “Teslić Open 2019”, koji je održan u sportskoj dvorani “Radolinka” povodom dana Općine Teslić, u tehničkoj organizaciji KK “Tigar” Teslić, naši mali karatisti osvojili su ukupno 43 medalje: 25 zlatnih, 6 srebrenih i 12 bronzanih, te prvo mjesto u ukupnom poretku klubova. Takođe, najuspješnija takmičarka i takmičar su iz našeg kluba: Ljevaković Lejla sa 4 zlatne, te Salkičević Adnan sa 3 zlatne i 1 srebrnom medaljom.

U nedjelju, 07.04.2019. godine, uspješan nastup u Banjaluci, na Državnom prvenstvu za djecu od 8 do 13 godina. Takmičenje je održano u sportskoj dvorani “Borik”, u organizaciji KK “Sinđelić” Banjaluka, i pod pokroviteljstvom Karate Saveza BiH.

Prvenstvo je okupilo 884 takmičara iz 104 kluba koji su odmjerili svoje snage na 7 borilišta. Naš klub nastupio je sa 8 takmičara, a bronzanu medalju osvojio je kata tim u sastavu Alić Ajla, Merdić Emina i Ljevaković Lejla.

ČESTITAMO!

 

O Sportski savez Opcine Tesanj