XXII kolo Prve rukometne lige FBiH – grupa “Sjever”: Pobjeda naših rukometaša.

Vikend iza nas bio je obilježen i utakmicama 22. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Sve utakmice ovog kola igrane su u subotu, 13.04.2019. godine. Naši rukometaši su na svom terenu bili bolji od starih rivala, ekipe RK “Sana 7” iz Sanskog Mosta, koju su savladali rezultatom 32:29.

Kao što se i očekivalo, prava rukometna poslastica, atraktivna i veoma borbena, na zadovoljstvo svih prisutnih u dvorani. Naši rukometaši su ispoštovali instrukcije trenera Filipovića, uz dobru igru i u odbrani i u napadu.

Prvo poluvrijeme 16:13 za domaćina, koji u nastavku povećava prednost i do 7 golova razlike. Naravno, bilo je i brzopletih akcija i dosta izgubljenih lopti u napadu ali naši rukometaši ne dozvoljavaju nikakva iznenađenja te utakmicu završavaju rezultatom 32:29. I u ovoj utakmici vidan je napredak u igri naše ekipe, u odnosu na prvi dio sezone. 

U našoj ekipi naročito su se istakli Duđak sa 10, Kuzmić i Bašić sa po 6, te kapiten Zlatko Isaković sa 5 pogotaka. Kod gostiju, bolji od ostalih bili su Grbić sa 9, Dugonjić sa 7, te kapiten Gojko Blagojević sa 6 postignutih pogodaka.

Uskoro očekujemo i rezultate ostalih utakmica 22. kola.

O Sportski savez Opcine Tesanj