XXIV kolo Prve rukometne lige FBiH – grupa “Sjever”: Poraz naših rukometaša.

Proteklog vikenda igrano je 24. kolo Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u okviru ovog kola na svom terenu ugostili jaku ekipu RK “Krivaja” iz Zavidovića. Utakmica je odigrana u subotu, 04.05.2019. godine, u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj, a rezultat je na kraju glasio 33:42.

Iako su obje ekipe nastupile oslabljene, prikazan je odličan rukomet. Prvi dio utakmice bolje su otvorili gosti, koji su držali vođstvo te prvo poluvrijeme riješili u svoju korist, rezultatom 18:25. U nastavku, naši rukometaši su posložili svoje redove te postepeno smanjivali prednost gostiju. Ipak, favorizovana gostujuća ekipa nije dozvolila nikakva iznenađenja te je utakmicu iskusno privela kraju, sa rezultatom 33:42.

Kod domaće ekipe, naročito su se istakli Duđak sa 8, Isaković Z. sa 7, te Bašić sa 6 postignutih pogodaka. Izvrsnu partiju pružio je i golman Bajović. Kod gostiju , bolji od ostalih bili su Smajilbegović sa 10, Grujić 7, te Klis sa 6 pogodaka. Sudijski par Čaušić – Muratović te delegat Sabljić, profesionalno su odradili svoj dio posla.

U sljedecem kolu naši rukometaši gostuju u Banovićima, kod ekipe ORK “Rudar”.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj