XXV kolo Prve rukometne lige FBiH – Naši rukometaši neriješeno u Banovićima.

Proteklog vikenda igrane su utakmice 25. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS” Tešanj.

Naši rukometaši su u subotu, 11.05.2019. godine, na gostovanju u Banovićima, kod ekipe ORK “Rudar” odigrali neriješeno 26:26.

Na samom startu naša ekipa furiozno otvara utakmicu i odmah daje do znanja da je došla po bodove. Izuzetno borbenom igrom uspijeva održavati prednost te na odmor odlazi sa pet golova prednosti (10:15).

U nastavku utakmice naši momci nastavljaju sa dobrom igrom, te je prednost iznosila i po 7 pogodaka. Nažalost, tada na scenu stupa trener domaće ekipe Ibrić, koji je tokom cijele utakmice konstantno verbalno napadao sudijski par Delić-Osmanović, i koji počinje da napada i delegata kao i službena lica našeg kluba. Sudijski par podliježe ovom pritisku, umjesto da sankcioniše domaćeg trenera, što u konačnici dovodi do krajnjeg rezulata 26:26.

Kod naše ekipe naročito su se istakli Isaković Z. sa 8, Kuzmić sa 7, te Kantić sa 5 pogodaka, kao i izvrsni golman Bajović svojim odbranama. Kod domaćina, bolji od ostalih bili su Sarić sa 8 te Šehić sa 7 pogodaka.

Uskoro očekujemo kompletne rezultate utakmica 25. kola.

O Sportski savez Opcine Tesanj