Edin Delić, kandidat za Predsjednika SDP BiH, predstavio Program u Tešnju

Edin Delić
Edin Delić

26. maja 2019. godine članovi Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine biraju Predsjednika SDP BiH po principu „JEDAN ČLAN-JEDAN GLAS“.

Članovi će svoj glas moći dati jednom od tri kandidata i  to:

  • Edin Delić
  • Nermin Nikšić
  • Svetozar Pudarić,

U okviru predizbornih aktivnosti za Izbor Predsjednika SDP BiH, kandidati imaju mogućnost da se predstave, članovima, biračima, izlože svoj Program.

Dana, 15. maja, kandidat za Predsjednika SDP BiH prof. dr. Edin Delić je posjetio OO SDP BiH Tešanj, u pratnji članova svog Izbornog štaba.

Ispunjena sala CKO Tešanj pokazuje da je članstvo zainteresovano da se sretne sa kandidatima i neposredno upozna sa koncepcijom kandidata za vođenje Partije.

U svom obraćanju prisutnima, kandidat prof. dr. Edin se dotakao svih segmenata organizacije i djelovanja Partije i svoje viđenje u rješavanju svih bitnih pitanja iz rada i djelovanja, ističući da Izbori treba da proteknu u demokratskim, fer i korektnim postupcima i drugarskoj atmosferi.

Članstvo je ukazalo gostoprimstvo gostima, iskazalo i želju da imaju priliku ugostiti i ostale kandidate u ravnopravnoj utakmici za Predsjednika SDP BiH, ali i negodujući zbog izostanaka debata kandidata za Predsjednika SDP BiH.

Ovom prilikom pozivamo članove SDP BiH da u nedjelju, 26. maja, izađu na Izbore za Predsjednika SDP BiH i daju glas jednom od tri kandidata.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predsjednicima osnovnih organizacija SDP BiH Tešanj ili na telefon broj 061/358-926.                                                     

 

                                                                        Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj