Naši strijelci ponovo najbolji.

Proteklog vikenda naši strijelci su još jednom potvrdili da spadaju u sami vrh bh. streljaštva.

Najbolji strijelci Streljačkog kluba Tešanj su u nedjelju, 09.06.2019. godine,  učestvovali na državnom Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Ženska ekipa u sastavu: Omerbašić Nadina, Halilović Asima i Halilović Esida osvojila je 3. mjesto u ekipnoj konkurenciji, dok je Omerbašić Nadina u nevjerovatnom finalu bila najbolja, ubjedljivo osvojivši titulu Prvaka BiH, uz novi državni rekord i to kao najmlađi strijelac.

Iako je u finale među 8 najboljih ušla kao 7. plasirana, završnicu je briljantno ispucala i potpuno zasluženo osvojila titulu.

Istog dana, u nedjelju, naše streljačke ekipe SK Tešanj i SK “Paljuge” Šije su učestvovale na turniru u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, koje se održavalo u Novom Travniku, povodom Dana općine. Ovaj turnir već tradicionalno organizuje Streljački klub “Bratstvo” iz Novog Travnika.

U konkurenciji od 11 klubova, Streljački klub Tešanj osvojio je prvo mjesto ekipno, uz 2. mjesto kadeti pojedinačno (Plančić Ajla), 2. mjesto juniori pojedinačno (Bešo Ajla) i 3. mjesto juniori pojedinačno (Ćeman Samra). U seniorskoj konkurenciji, Turkeš Elvira osvojila je 2. mjesto i Plančić Ernad 3. mjesto.

Najbolje plasirani takmičar iz SK “Paljuge” Šije bio je Hasanić Adin, koji je osvojio peto mjesto u kategoriji kadeta.

O Sportski savez Opcine Tesanj