Taekwondo akademija Tešanj: Bronzana medalja na G1 bodovnom turniru u Austriji.

Proteklog vikenda su takmičarke Taekwondo akademije Tešanj Nadina Mehmedović i Sabina Balić, zajedno sa svojim trenerom Elvinom Mehmedovićem, boravile u Austriji, gdje su uzele učešće na “Taekwondo Austrian Open 2019”, Svjetskom bodovnom G1 turniru u taekwondu, koje je 08. i 09. juna 2019. godine održano u Innsbrucku.

Na ovom elitnom “G1” Olimpijskom kvalifikacionom turniru učestvovali su najbolji svjetski taekwondo borci, 1150 takmičara iz preko 45 država.

Nadina Mehmedović osvojila je bronzanu medalju, što predstavlja sjajan rezultat obzirom na jačinu ovog turnira, te da je njoj ovo prva takmičarska godina u juniorskoj kategoriji, gdje su suparnice starije i iskusnije, koje se bore za olimpijsku normu.

Druga naša takmičarka Sabina Balić je prošla prvo kolo ali je u drugom kolu, u borbi za medalju, izgubila od takmičarke iz Njemačke. Prema riječima trenera Elvina Mehmedovića, Sabina je bila odlična ali je nedostajalo i malo sportske sreće.

Svakako je ovo bilo jedno novo vrijedno iskustvo i sigurno veliki izazov za naše mlade takmičarke, koje su pokazale da su spremne za velike rezultate.

ČESTITAMO!

O Sportski savez Opcine Tesanj