Radio klub “Pousorje” prvi na “ARG Stjepan Polje Open 2019”

U nedjelju, 16.06.2019. godine, Radio klub “Stjepan Polje” organizovao je ARG takmičenje pod nazivom “Stjepan Polje Open 2019” (takmičenje u radioamaterskoj goniometriji).

Na ovom takmičenju naš Radio klub “Pousorje” osvojio je prvo mjesto. Naši mladi radioamateri osvojili su 4 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.

Ekipno je RK “Pousorje” osvojio prvo mjesto, RK “Gračanica” osvojio drugo a RK “Stari grad” Doboj treće mjesto.

U kategoriji M14 sva tri mjesta su uzeli naši momci (Almedin Krličević, Tomislav Kelava i Adnan Čolić), kao i djevojke u kategoriji Ž16 (Medina Alić, Aida Hafizović i Ranija Mačković).

Lejla Himzić je uzela zlato u kategoriji Ž14 a Emir Bajraktarević je uzeo zlato u kategoriji M40. Ajdin Jusufović je uzeo bronzu u kategoriji M14.

Treba naglasiti da su se domaćini jako potrudili oko organizacije, kao i veoma zahtjevne staze, po vrlo teškom i vrelom danu. Cjelokupno takmičenje proteklo je na vrlo visokom nivou, uz poznato tradicionalno gostoprimstvo MZ Stjepan Polje.

Iz RK “Pousorje” se zahvaljuju svima na podršci i na razumijevanju, a mi im od srca čestitamo na uspjehu, s nadom da će radioamaterizam opstati na ovom području.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj