Primopredaja 59. objekta

U dva dana primopredaja dva nova objekta. Velika radost u srcima članova NHU “OSLONAC” i donatora jer mogu i nastavljaju pomagati onima kojima je potrebna pomoć u stambenom zbrinjavanju. Danas (06.07.2019) je izvršena primopredja 59. novoizgrađeni objekat na upotrebu porodici. Članovi NHU “Oslonac” uz podršku Općine Tešanj izgradili su objekat za povratnicu Bademu Bajrić, Krajiških brigada 38, općiina Doboj. Badema je bez primanja, a o dva sina paraplegičara brine Udruženje paraplegičara.

Predsjednica humanitarnog udruženja “Merhamet”, Doboj g-đa Faketa Avdić se pobrinul da se stari, oronuli i rupevni objekat ukloni te započne gradnja do “mrtve” ploče. Onda se obratila za pomoć NHU “Oslonac”. Danas je g-đa Faketa Avdić i uručila ključeve novog objekta Bademi Bajrić koja nije krila sreću i oduševljenje što će sada imati krov nad glavom. Prije uručenja ključeva se prisutnim obratio Predsjednik Savjeta NHU “Oslonac” Fuad Šišić, a nakon toga je mjesni imamo proučio dovu u prisustvu članova rukovodstva NHU “Oslonac”, predstavnika izvođača radova firme Nedjing, d.o.o. Tešanj i komšija.

Događaj je propratila TV Federacije BiH, odnosno novinar Muhamed Čabrić.

Vrijednost ugovora koji je finansirao NHU “Oslonac” je 19.500,00 KM od čega je učešće Općine Tešanj 5.000,00 KM a ostalo su sredstva članarine, tj. članova NHU “Oslonac”.

 

O Oslonac NHU