Biciklistički klub Tešanj na Vlašiću.

Proteklog vikenda, Biciklistički klub Tešanj je, u saradnji sa Biciklističkim klubom “Tempo” Vitez, organizovao dvodnevno biciklističko druženje za svoje članove na našoj prelijepoj planini Vlašić.

Prekrasne bosanskohercegovačke planine uvijek su bile najbolje rješenje za opuštanje i uživanje. Želeći iskoristiti ovaj, po svemu sudeći posljednji topli  i sunčani vikend ove godine, 10 članova kluba se u subotu uputilo na Vlašić koji, iako poznat kao skijaška destinacija, nudi mnoštvo opcija za biciklističku vožnju.

Prvi dan je dio biciklista uživao u šetnji po Vlašiću, međusobnoj razmjeni iskustava i praktičnih biciklističkih savjeta o korištenju bicikla, otklanjanju sitnijih kvarova, podešavanju mjenjača brzina, te svega ostalog korisnog za svakog biciklistu.

Drugog dana ekspediciji se priključio se i ostatak ekipe te su se, zajedno sa kolegama iz Biciklističkog kluba “Tempo” Vitez, uputili na srednje zahtjevnu kružnu turu Babanovac – vrh Vlašića “Paljenik” – Babanovac.

Prelijepa priroda, borova šuma okupana suncem u punom sjaju i svježi zrak ne dozvoljavaju biciklistima da ih umor savlada. I pored nekoliko neizostavnih padova te pokojeg sitnog kvara na biciklu, ekspedicija se u popodnevnim satima sretno vratila na odredište, umorna ali izuzetno zadovoljna i prepuna utisaka, što se ogledalo na licu svakog bicikliste.

Nakon oproštaja sa kolegama iz Biciklističkog kluba “Tempo” Vitez, sa kojima je dogovorena i buduća uspješna saradnja, ekipa se vraća u Tešanj, umorna ali zadovoljna i napunjenih baterija.

Moramo istaći i našeg Mensura Krdžalića koji vozi cestovni bicikl pa nije učestvovao u ovoj MTB turi ali je svojim biciklom u subotu prešao razdaljinu Tešanj – Vlašić, družio se sa svojim kolegama te se u nedjelju, takođe biciklom, vratio sa Vlašića u Tešanj.

Naravno, i ova avantura Biciklističkog kluba Tešanj zabilježena je stotinama fotografija a mi u nastavku donosimo samo djelić ove pozitivne priče.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj