Održana Izvještajna-izborna konferencija OO SDP BiH Tešanj

Izvještajno – izborna Konferencija OOSDPBiH Tešanj

Prema Planu izbora u SDP BiH, koji je donesen od strane Glavnog odbora SDP BiH, Općinska organizacija SDP BiH Tešanj je, u nedjelju 6. oktobra 2019. godine, održala Izvještajno-izbornu konferenciju u maloj sali  Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj.

Konferenciji su prisustvovala 63 delegata, sa pravom glasa i znatan broj gostiju.

U prelijepoj, radnoj, atmosferi na Dnevnom redu Konferencije, pored usvajanja radnih dokumenata i provođenja izbornog procesa, razmatran je i Izvještaj o radu Općinske organizacije SDP BiH Tešanj između dvije Konferencije u periodu 28.6.2015.-6.10.2019. godine.

Nakon diskusije više delagata, kritičkog osvrta na rad svih oblika i nivoa organiziranja, Izvještaj je usvojen većinom glasova

U utrci za mjesto Predsjednika OO SDPBiH Tešanj našli su se dosadašnji predsjednik Senad Subašić, te aktuelni predsjednik Foruma mladih SDP BiH Tešanj Idham Kruško. Voljom većine prisutnih delegata, dosadašnji predsjednik, Senad Subašić je dobio povjerenje da i u narednom mandatu nastavi obnašati funkciju predsjednika OO SDP BiH Tešanj.

Pored izbora predsjednika, na Konferenciji je izabrano i 26 članova Općinskog odbora, te Nadzorni odbor od 5 članova.

Nakon Izvještajno-izborne konferencije, u Oćinskoj organizaciji, izborni proces se nastavlja izborom novih rukovodstava u osnovnim i interesnim organizacija koje djeluju unutar OO SDP BiH Tešanj.

U završnoj riječi predsjednik OO SDP BiH Tešanj Senad S. Subašić čestitao je novoizabranim članovima, naglasio da SDP BiH učekuje mnogo ozbiljnog i teškog političkog rada koji zahtjeva aktuelno društveno-političko i ekonomsko stanje u Bosni i Hercegovini, te pozvao sve na punu aktivnost, ozbiljnost i jedinstvo.

                                                                       Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj