SKOSI Tešanj uspješan na turniru u Donjem Vakufu.

Proteklog vikenda su naši strijelci iz Streljačkog kluba za osobe sa invaliditetom Tešanj (SKOSI Tešanj), učestvovali na Kup takmičenju u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, koje je u subotu, 23.11.2019.godine, održano u Donjem Vakufu.

Na turniru je učestvovalo oko 90 takmičara – osoba sa invaliditetom, iz cijele Bosne i Hercegovine a naši strijelci su se još jednom pokazali u najboljem svjetlu i zabilježili odlične rezultate.

Muška ekipa (Šahman Edib, Smajlović Fikret i Mahmutović Sabahudin) zauzela je 2. mjesto, a ženska ekipa (Hamzić Hasna i Medić Hatka) osvojila je 3. mjesto.

Pojedinačni rezultati:

Prvo mjesto osvojila je Hatka Medić, Edib Šahman 3. mjesto, dok su Adem Ganjgo, Sabahudin Mahmutović i Fikret Smajlović osvojili 4. mjesta pojedinačno.

Na ovom takmičenju proglašeni su i najbolji te dodjeljene nagrade i pehari za Federalnu ligu u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom za osobe sa invaliditetom, koja se odvijala kroz 6 kola. Ekipni rezultati su sljedeći:

Muškarci:

  1. mjesto – SIK Tuzla,
  2. mjesto – SKOSI Tešanj,
  3. mjesto – SKOSI Zenica.

Žene:

  1. mjesto – SKOSI Zenica,
  2. mjesto – SIK Tuzla,
  3. mjesto – SKOSI Živinice,
  4. mjesto – SKOSI Tešanj.

Pojedinačni rezultati:

Hasna Hamzić je Prvakinja Federacije u kategoriji SH2, Hatka Medić osvojila je 5. mjesto u kategoriji SH1, Sadmira Nukičic je prvu godinu nastupala i imala zapažene rezultate.

Adem Ganjgo je zauzeo 2. mjesto u Kategoriji SH2, Edib Šahman je zauzeo 3. mjesto u kategoriji SH1, Fikret Smajlović 4. mjesto u kategoriji SH2, Sabahudin Mahmutović 4. mjesto u kategoriji SH0, Zijad Spahić takođe je bio uspješan u kategoriji SH0.

Ovo udruženje je u 2019. godini postiglo zaista odlične rezultate, naročito ako se uzme u obzir da egzistiraju tek jednu godinu.

Čestitamo na njihovoj borbi, kao i postignutim rezultatima, te im želimo još više uspjeha ubuduće.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj