Uspješno održana još jedna “Gimnastika u srcu”.

U nedjelju, 22.12.2019. godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, održano je takmičenje iz sportske gimnastike pod nazivom “Gimnastika u srcu”, koje već nekoliko godina uspješno organizuje Škola gimnastike “I Love Gymnastics” iz Doboj Juga.

Takmičenje se odvijalo u dva dijela, revijalni D program (parter i poligon) i takmičarski C program. Iako je takmičenje bilo podjeljeno u dva dijela, sala je bila premala da primi sve posjetioce. Učešće u takmičenju uzelo je oko 300 takmičara sa područja općina Tešanj, Doboj Jug, Doboj, Zenica, Sarajevo, Konjic i Kreševo.

U “D” programu smo mogli vidjeti naše članove kako uspješno svladavaju poligon spretnosti i rade elemente gimnastike na parteru, a u “C” programu bili smo svjedoci svom raskošnom talentu sportske gimnastike u BiH. Najuspješnjije su bile djevojčice iz Sarajeva GK “Bosna” odmah iza njih gimnastičarke iz GK “Winer” Zenica. Naša škola gimnastike bila je odmah iza njih po osvojenom broju medalja rame uz rame sa prijateljskim klubom “Sparta” iz Doboja. Gimnastičarke iz Kreševa i Konjica također su pokazale zavidno znanje.

Drago nam je da ova Škola gimnastike polako ali sigurno postavlja gimnastiku na pravo mjesto, kroz redovne treninge na području općina Tešanj i doboj Jug, kao i kroz ovo takmičenje koje se već četvrtu godinu uspješno organizuje.

Čestitamo.

O Sportski savez Opcine Tesanj