Završena BIZNIS LIGA 2019.

Javna ustanova “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj već drugu godinu uspješno organizuje ligaško takmičenje u malom nogometu, pod nazivom “BIZNIS LIGA”. U takmičenju učestvuju uposlenici privrednih subjekata sa područja općina Tešanj, Doboj Jug i Usore, a ove godine učešće je uzelo 13 ekipa.

Nakon utakmica u grupama, te kroz četvrtfinalne i polufinalne utakmice, došlo se do same završnice. U utakmici za treće mjesto, sastali su se ekipe “Preis” Usora i Medžlis IZ Tešanj, gdje je ekipa Medžlisa IZ Tešanj, nakon vođstva od 3:0 izgubila rezultatom 4:3. Ekipa “Preis” Usora osvojila treće mjesto turnira, za koje joj je dodjeljen pehar, medalje i novčana nagrada u iznosu od 300,00 KM.

U finalu su se sastale ekipe “BME” i “IMACO Systemtechnik”, a bolja je bila ekipa “BME”, koja je rezultatom 5:1 savladala protivnika i ponovo osvojila ovu ligu.

Drugo mjesto je pripalo ekipi “IMACO Systemtechnik” za koje su dobili: pehar, medalje i novčanu nagradu u iznosu od 600, 00 KM.

Ekipa “BME” je pobjednik po drugi put, a za osvojeno prvo mjesto još jednu godinu kod njih ostaje veliki prelazni pehar, te pehar za osvojeno prvo mjesto, medalje i novčana nagrada u iznosu od 1000,00 KM.

Sudije na turniru su bili Ismet Ibrahimkadić, Semir Bahtić, Tarik Mulasmajić, a delegat Emin Beganović.

Čestitamo pobjednicima, organizatoru kao i svim učesnicima turnira.

O Sportski savez Opcine Tesanj