TOŠK u novoj godini sa novim trenerom.

Budući da je krajem 2019. godine Šef stručnog štaba “TOŠK”-a Nermin Šabić izabran za selektora U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, ugovor sa njim je sporazumno raskinut, te se intenzivno krenulo u potragu za novim trenerom.

Nermin Šabić, selektor U-17 reprezentacije BiH

Uprava “TOŠK”-a je vrlo brzo reagovala te donijela jedno odlično rješenje. Za novog Šefa stručnog štaba seniorske ekipe izabrano je poznato lice sa kojim je “TOŠK” proživio zvjezdane trenutke, trener Igor Remetić, koji se oglasio sljedećim riječima:

“Opet sam nakon dvije i po godine došao na mjesto lijepih trenutaka kojih se rado sjetim. Znam vrlo dobro šta Tešnjacima znači TOŠK i dat ću sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje čelnika kluba.

Vjerujem u svoj maksimalno profesionalan rad, vjerujem u ove igrače i njihovu kvalitetu i da ćemo nastaviti uzlaznu putanju ovog kluba od 2017. godine. Ovo je sada puno bolji i organizovaniji klub nego onda kada smo zajedno sa uspješnim mladim ljudima i navijačima udarali temelje stabilnog federalnog prvoligaša kakvog Tešanj i zaslužuje.

Ciljevi ovog proljeća su da se rezultatski približimo lideru koliko god možemo i iskoristimo eventualnu priliku ako nam se ukaže. Hvala i Nerminu Šabiću koji je napravio lijepe stvari ove jeseni, i želim mu puno uspjeha na novoj poziciji u vođenju kadetske reprezentacije naše zemlje”.

Remetiću želimo puno sportske sreće u novoj-staroj sredini i da sa našim “TOŠK”-om ostvari najbolje rezultate.

O Sportski savez Opcine Tesanj