Završnica Turnira mjesnih zajednica u nogometu, streljaštvu i stonom tenisu.

U utorak, 07. januara 2020.godine, u sportskoj dvorani JU “Sportsko rekreacioni centar” Tešanj održana je završnica šestog po redu Turnira mjesnih zajednica u malom nogometu, streljaštvu i stonom tenisu.

Nakon polufinalnih utakmica u malom nogometu, u utakmici za treće mjesto, ekipa MZ Karadaglije bila je bolja od MZ Jelah, dok je osvajač turnira u malom nogometu ekipa MZ Tešanjka, koja je u finalu savladala MZ Mrkotić.

Nakon ovih završnih mečeva, pristupilo se svečanoj ceremoniji zatvaranja turnira i proglašenju najboljih. Na turniru je učestvovalo je više od 300 sportista sa područja naše općine, koji su se takmičili u tri sportske discipline: mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis. Nagradni fond iznosio je 2.600 KM, a sredstva je obezbjedila Općina Tešanj. Pored novčanih nagrada, podjeljeno je 7 pehara, 57 medalja i 19 priznanja.

Nagrade su uručivali Općinski načelnik Suad Huskić i direktor JU “SRC” Safet Jašić, Omer Ramić predstavnik MZ Mrkotić, Dževad Bekrić predstavnik MZ Tešanjka, Hasan Plančić predstavnik Općine. Rezultati su sljedeći:

STONI TENIS:

Ekipno, odnosno igra u parovima –doubl:

  1. mjesto: ekipa MZ KRAŠEVO u sastavu (AIDIN i KENAN DUBRAVAC), Za osvojeno PRVO mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.
  2. mjesto: ekipa MZ MRKOTIĆ u sastavu (BESIM SEJDIĆ, INDIR RAMIĆ), Za osvojeno drugo mjesto dodijeljeno im je: Kao ekipa 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.
  3. mjesto: ekipa MZ TEŠANJ u sastavu: (PRNJAVORAC ALEM i JUSUFOVIĆ ADEL, Za osvojeno TREĆE mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 70KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Pojedinačno:

  1. mjesto: ALEM PRNJAVORAC iz MZ TEŠANJ, Osvojeno: Novčana nagrada od 100KM, PEHAR medalju i priznanje.
  2. mjesto: IBRAHIM DŽAFIĆ iz MZ PILJUŽIĆI. Osvojeno: Novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.
  3. mjesto: AIDIN DUBRAVAC iz MZ KRAŠEVO. Osvojeno: Novčana nagrada od 50KM, medalja i priznanje.

 

STRELJAŠTVO

Ekipno:

  1. mjesto: Ekipa MZ KARADAGLIJE (Asima Halilović, Esida Halilović, Ajla Bešo). Za osvojeno PRVO mjesto uručeno im je:  150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.
  2. mjesto: Ekipa MZ TEŠANJ (Elvira Turkeš, Sajra Handžić, Zijad Spahić). Za osvojeno DRUGO mjesto uručeno im je: 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.
  3. mjesto: Ekipa MZ NOVI MILJANOVCI (Samra Ćeman, Fadil Hadžan, Mirzet Ćeman). Za osvojeno treće mjesto uručeno im je: 80KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Pojedinačno:

  1. mjesto: ASIMA HALILOVIĆ iz MZ KARADAGLIJE. Uručena novčana nagrada od 100KM, pehar, medalju i priznanje.
  2. mjesto: SAJRA HANDŽIĆ iz MZ TEŠANJ. Uručena novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.
  3. mjesto: ESIDA HALILOVIĆ iz MZ KARADAGLIJE. Uručena novčana nagrada od 50KM, medalju i priznanje.

MALI NOGOMET:

  1. MJESTO osvojila je ekipa MZ TEŠANJKA u sastavu: Ilderin Kurtić, Emir Salkić, Amel Skopljak, Benjamin Djedović, Kenan Bekrić, Ajdin Mujagić, Amel Maglić, Muhamed Begović, Jasmin Muminović, Ernes Djedović. Za osvojeno PRVO mjesto kao ekipa dobili su novčanu nagradu od 700KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ TEŠANJKA.
  2. MJESTO osvojila je ekipa MZ MRKOTIĆ u sastavu: Semin Ganjgo, Amer Ganjgo, Elvir Ganjgo, Nusmir Ganjgo, Hakija Ganjgo, Mersudin Ganjgo, Aljo Unkić, Dženan Sejdić, Ramić Jasmin, Zehrudin Džebo, Fahrudin Ganjgo, Armin Unkić. Za osvojeno DRUGO mjesto kao ekipa dobili su novčanu nagradu od 500KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ MRKOTIĆ.
  3. MJESTO osvojila je ekipa MZ KARADAGLIJE u sastavu: Bahtić Ismet, Bahtić Mahmut, Halilović Haris, Begunić Tarik, Kalabić Zafir, Softić Mahmut, Softić Enis, Softić Agim, Kovačević Elmin, Kovačević Belmin, Halilović Meris, Softić Nurudin. Za osvojeno TREĆE mjesto kao ekipa dobili su novčanu nagradu od 300KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ KARADAGLIJE.

Uručene su zahvalnice sudijama turnira Ismetu Ibrahimkadiću i Semiru Baliću za uspješno dijeljenje pravde tokom malonogometnih utakmica turnira, kao i delegatu turnira Eminu Beganoviću. Također su uručena priznanja najstarijem učesniku GANJGO ADEM iz MZ MRKOTIĆ koji se takmičio u streljaštvu, a najmlađi je JAŠIĆ EMIN koji je nastupio u igri stonog tenisa.

Čestitamo svim učesnicima a posebno onim najuspješnijim, kao i organizatoru koji se potrudio da i ove godine sve bude na vrhunskom nivou.

 

 

O Sportski savez Opcine Tesanj