Reagovanje OO SDP BiH Tešanj na Odluku Vlade FBiH o raspodjeli sredstava gradovima i općinama za borbu protiv COVID-19

Bilo je za očekivati da u ovo vrijeme pandemije i izgledne krize koja nije zaobišla ni Bosnu i Hercegovinu zaboravimo na politikanstvo i da svi akteri na političkoj sceni rade zajedno u cilju pronalaska riješenja da što bezbolnije prođemo kroz ovu krizu.
Tražimo od Premijera i Vlade FBiH da nam pojasne kojim kriterijima su se vodili prilikom raspodjele sredstava gradovima i općinama za borbu protiv COVID-19?
Ovom Odlukom je Općini Tešanj dodijeljeno  mizernih  30.000 KM. Ovo je samo nastavak maćehinskog odnosa viših nivoa vlasti prema Općini Tešanj i svim njenim stanovnicima.

Podsjećamo da posljednjih mjeseci svjedočimo da i Vlada ZDK, prilikom raspodjele sredstava sve češće zaobilazi Općinu Tešanj. Nejasno je zašto  viši nivoi vlasti imaju ovakav odnos prema Općini Tešanj jer vlast po vertikali na svim nivoima čine predstavnici iste političke opcije. Kao jedino logično objašnjenje nameće se da je Općina Tešanj i svi njeni stanovnici taoci sukoba unutar vladajuće SDA.

OO SDP BiH Tešanj poziva da se što hitnije prestane sa ovakvom praksom jer građani Općine Tešanj ne smiju ispaštati zbog ličnih animoziteta i zakulisnih igara. OO SDP BiH Tešanj ovom prilikom poziva Načelnika Općine Tešanj i OV Tešanj, da u sličaju da se ovakva sramna odluka Vlade FBiH ne izmjeni, donesu odluku da vrate i ove mrvice koje su Općini Tešanj dodijeljene i tako zaustave ponižavanje Općine Tešanj i svih njenih stanovnika.

 

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj