OBAVIJEST o normalizaciji rada svih službi JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj

JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj obavještava sve stanovnike općine Tešanj, korisnike naših usluga, da će od 01.06.2020 godine započeti sa uobičajnim rasporedom rada svih službi u ustanovi.
U periodu od 23.marta do 01.juna 2020 godine zbog proglašenog stanja nesreće na području Federacije BIH koje je izazvano pandemijom COVID-19, bili smo primorani uraditi reorganizaciju rada u našoj ustanovi. Ovim putem se zahvaljujemo korisnicima naših usluga na strpljenju i na poštovanju preporuka u cilju suzbijanja pandemije COVID-19.
Od 01.06.2020 godine u punom kapacitetu i obimu usluga započinju raditi sve ambulante porodične medicine, kao i sve specijalističko-konsultativne službe JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović – Izo“ Tešanj.
Molimo sve korisnike naših usluga da u narednom periodu se pridržavaju slijedećih preporuka:
– u najvećoj mogućoj mjeri koristiti opciju naručivanja na pregled u ambulantama porodične medicine putem telefona
– u svim ambulantama i službama Doma zdravlja pacijenti će se zakazivati na pregled u vremenskom intervalu od 15 minuta
– u najvećoj mogućoj mjeri koristiti mogućnost elektronskog propisivanja redovne terapije u ambulanti porodične medicine kojoj pacijent pripada
– u čekaonicama svih ambulanti i službi Doma zdravlja istovremeno se ne može nalaziti više od 3 pacijenta
– u ambulante ili službe Doma zdravlja pacijent ne može ući bez zaštitne maske na nosu i ustima, a nošenje maske je obavezno za vrijeme čitavog boravka u ambulantama ili službama Doma zdravlja
– prilikom boravka svakog pacijenta u ambulantama ili službama Doma zdravlja održavati socijalnu distancu od 2 metra

Izvor: dztesanj.ba.

Powered by WPeMatico

O Tesanj Net