Oproštaj od naših dragih maturanata

Jučer je ispred naše škole bilo nekako posebno , lijepo i svečano. Tri mjeseca u školskom dvorištu nije bilo učenika. Jučer , praznik za oči i dušu, dolaze lijepi , nasmijani , sretni , nose u rukama cvijeće. Dodjela diploma našim maturantima . Odjeljenja i razrednici su se smjenjivali u ljetnoj učionici , nije to bila uobičajena tradicionalana dodjela diploma svim maturantima , ali i u ovoj je bilo neke posebne ljepote i topline.
Sretni i ponosni nosite svoje diplome u rukama, završili ste svoje srednjoškolsko obrazovanje. Iskrene čestitke upućujemo vama i vašim roditeljima.
Ovu etapu svog putovanja završavate sa mnogo uspjeha , noseći sa sobom lijepe uspomene , pohranite ih negdje duboko u sebi i neka vam budu inspiracija u danima koji dolaze.
Uz pomoć razrednika i profesora savladali ste uspješno sve prepreke , stekli znanje , vještine , pokazali hrabrost i optimizam kada je trebalo.
Ponosni smo na vašu generaciju zbog brojnih uspjeha u nastavnom procesu , ali i učešća na sportskim , kulturnim manifestacijama i seminarima , gdje ste postizali zapažene rezultate.
Profesori i razrednici prepoznali su vaše sposobnosti , talente i vještine , a na vama je da ih i dalje usavršavate i ugrađujete u svoje ciljeve , čije će vam ostvarenje pokazati koliko ste jedinstveni. Ne zaboravite , svako od vas je jedinstven i oblikuje svoj život onako kako želi.
Dragi maturanti , u daljem životu želimo vam mnogo hrabrosti, odlučnosti , vjere u sebe, uspjeha i sreće.
„ Naša sudbina nije zapisana u zvijezdama , nego u nama samima .“ Shakespare

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj