Svečano otvorena školska dvorana u Kaloševiću

Svečanim presijecanjem vrpce, otvorena je školska dvorana pored OŠ Abdulvehab Ilhamija u Kaloševiću čija gradnja je koštala 573.133 KM. Projekat su finansirali Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK sa 231.000 KM, Općina Tešanj sa 306 900 KM, te Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) sa 35.232 KM. Ovo je četvrta dvorana čija gradnja je počela 2016. godine.

Završili smo ovaj veliki projekat, ali na ovome nećemo stati. Nedavno smo započeli izgradnju nove škole u Medakovu, a spremni smo podržati i druge projekte lokalne vlasti. Saradnja Vlade ZDK i Općine Tešanj primjer dobre saradnje kantonalnog i lokalnog nivoa vlasti, rekao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić.

Kada smo prije četiri godine počeli gradnju četiri školske dvorane na području općine Tešanj, postavili smo sebi cilj da svako dijete, odnosno svaki učenik treba imati uslove za sport i tjelesni odgoj. Sretan sam što djeca dobivaju objekte u kojima će se baviti sportom i kvalitetnije koristiti slobodno vrijeme, a objekti su korisni za cjelokupnu zajednicu, istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.

U 2018. godini završena je dvoranu u Šijama, u septembru su otvorene dvorane u Miljanovcima i Jablanici. Ukupna vrijednost gradnje četiri školske dvorane je 2.159.403 KM.

Izvor: www.opcina-tesanj.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *