ČESTITKA

Dana 13.04.1996 godine, prije tačno 25 godina, grupa patriota i intelektualaca okupljenih oko dr. Harisa Silajdžića, nezadovoljna politikom koju je vodila tadašnja vladajuća struktura, a prije svega

– načinom vođenja državne politike,

– predloženim konceptom privatizacije koji je kreiran u svrhu ličnog bogaćenja pojedinaca,

– odnosom prema državnoj imovini,

– tolerisanjem ratnog i post-ratnog kriminala i korupcije osobama bliskim vladajućim strukturama,

– neprimjerenim odnosom prema braniocima Bosne i Hercegovine, kao i brojnim drugim postupcima aktuelne vlasti

osnovala je Stranku za Bosnu i Hercegovinu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu predstavljala je prijetnju da će biti ugroženi interesi političkih moćnika koji su državne institucije stavili u potpunosti u službu ličnog bogaćenja pojedinaca bliskih vlasti, ratnih i poslijeratnih profitera. Već od prvog dana naišli smo na neočekivano snažne otpore i opstrukcije iz vladajućih struktura koji su činili sve da pritiscima, ucjenama, prijetnjama, pa čak i fizičkim nasrtajima na naše kadrove, onemoguće naše djelovanje. Međutim, građani su prepoznali ispravnost ideja za koje se zalažemo i našu iskrenost i istrajnost u njihovom ostvarivanju i od prvog dana dobili smo povjerenje velikog broja građana.

Kad se osvrnemo na rad ove političke stranke u proteklim godinama jasno je da je od dana osnivanja pa sve do danas ona u potpunosti opravdala svoj naziv. Period od 25 godina obilježen je upornom i beskompromisnom borbom za cjelovitu, nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu u kojoj će svi njeni narodi i građani uživati jednaka prava na njenoj cjelokupnoj teritoriji. Kadrovi Stranke za Bosnu i Hercegovinu nikad nisu pravili kompromise na štetu države Bosne i Hercegovine, zarad ličnih interesa pojedinaca niti uskostranačkih interesa. Zbog ovakvih stavova često smo bili na meti domaćih i međunarodnih subjekata koji već godinama rade na sistemskoj razgradnji Bosne i Hercegovine, kao i pojedinih medija i tzv. nevladinih organizacija koji djeluju pod njihovim okriljem. Međutim, bez obzira na cijenu koju smo platili, to nas nije pokolebalo u našoj borbi i istrajavanju na ostvarenju ciljeva od vitalnog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu uvijek je imala osjećaj za potrebe običnog čovjeka, penzionera, demobilisanog borca, člana šehidske porodice, invalida, radnika i kada smo god bili u prilici poboljšati njihov status to smo činili.

Aktuelna vlast je naše društvo dovela u dosad neviđenu krizu. Građani žive teže nego ikad, standard penzionera je ispod ljudskog dostojanstva, armija nezaposlenih je sve veća, budžeti su prazni, dok pojedinci u vlasti žive sve bolje.

Građani su postali svjesni da vladajuće političke stranke udružene sa grupom “političkih trgovaca” nemaju ni kapaciteta niti volje da odgovore na probleme koji opterećuju naše društvo i sve više preovladava mišljenje o potrebi za snažnom Strankom za Bosnu i Hercegovinu koja nikad od svog osnivanja do danas nije zarad ministarskih pozicija i ličnih interesa trgovala sudbinom države i njenih građana.

Glavni odbor i Predsjedništvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu svim članovima i simpatizerima Stranke za Bosnu i Hercegovinu čestita 25. godina postojanja ovog političkog subjekta i zahvaljujemo im se na povjerenju koje nam ukazuju sve ove godine. Vaše povjerenje nismo i nikad nećemo iznevjeriti.

 

 

O Stranka za BIH OS Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *