Održana Skupština Sportskog saveza općine Tešanj.

U srijedu, 16.06.2021. godine, u prostorijama Udruženja Lovačko društvo „Kiseljak“ Tešanj – sala u potkrovlju objekta „Lovački dom“ u Tešnju, održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Sportskog saveza općine Tešanj. Sjednici su prisustvovali delegati–članovi sportskih klubova, a istoj se naknadno pridružio i Općinski načelnik gospodin Suad Huskić.

Na sjednici su usvojeni izvještaji o radu Saveza i finansijski izvještaji za 2019. godinu i 2020. godinu, te Plan rada i Finansijski plan za 2021. godinu, kao i izvještaji Nadzornog odbora. Svi izvještaji i planovi su usvojeni jednoglasno.

Općinski načelnik je u svom obraćanju istakao da je i pored pandemije i krize, u proteklom periodu bilo i dosta pozitivnih aktivnosti, od odličnih sportskih rezultata pa do velikih ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture na području naše općine. Pohvalio je i aktivnosti i rad Sportskog saveza u proteklih 10 godina, kao i aktivnosti klubova sa područja naše općine te istakao svoje puno razumijevanje i obećao podršku u realizaciji predstojećih aktivnosti.

O Sportski savez Opcine Tesanj