Održana 4. sjednica Općinskog odbora SDPBiH Tešanj

Tešanj
Tešanj

Nakon što su ublažene epidemiološke mjere, u ponedjeljak 23.08.2021. godine u motelu „Plavi“  u Jelahu, održana je 17.sjednica predsjedništva OO SDP BiH Tešanj kao i 4. sjednica Općinskog odbora SDP BiH Tešanj. Dobar odziv članova Odbora potvrdio je opredijeljenost i zainteresovanost članstva za stanje u SDPBiH.

Nakon iscrpne rasprave usvojena je Analiza lokalnih izbora 2020. godine, Izvještaj o radu OO SDP BiH Tešanj za 2020. godinu.

Također, na sjednici su donesene sljedeće odluke i zaključci:

Na prijedlog predsjedništva općinski odbor OO SDP BiH Tešanj zbog nefunkcionisanja raspušta organe u OO SDP BiH Jelah te uvodi povjereništvo u ovu organizaciju koje ima zadatak da organizuje Izbornu konferenciju a sa ciljem:

  • da se otklone blokade u OO SDP BiH Jelah
  • da se legalnim i legitimnim putem izaberu predsjednik i predsjedništvo u ovoj organizaciji
  • da konačno organizacija počne sa radom te da delegira svoje kandidate u savjet i skupštinu MZ Jelah

Rok za provedbu: 8 dana od dana donošenja odluke.

Općinski odbor potvrdio je brisanje iz registra članstva SDPBiH 16 članova te potvrdio prijem 26 novih članova.

Napominjemo da stavovi i medijski istupi bilo kojeg bivšeg člana SDPBiH, pa i bivšeg kandidata za načelnika općine Tešanj su lični stavovi pojedinca i ne odražavaju stav SDPBiH te se od istih u potpunosti ograđujemo.

Također, raspravljalo se o medijskim istupima istaknutih članova SDPBiH i vođenju negativne kampanje protiv drugih članova. Podsjećamo i pozivamo sve članove da prestanu sa negativnom kampanjom putem medija, da se pridržavaju Statuta SDPBiH i Etičkog kodeksa a da raspravu o svim otvorenim pitanjima vrate u organe SDPBiH.

Sve odluke donesenu su u skladu sa statutom SDP-a na krajnje demokratski način voljom većine kako je SDPBiH uvijek radio i kako će nastaviti da radi i u budućnosti.

 

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj