Was ist Valter!?

(“Sve istine su lako shvatljive nakon što su otkrivene; poenta je otkriti ih.” – Galileo Galilei)

Zbog konfuzije i nedoumca izazvanih pojavom video klipa na društvenim mrežama sa press konferencije NGP Valter, popularno nazvanog „Cilj je biti protiv SDP-a!?“, te izraženim interesom članova i simpatizera SDP BiH, koji su, uglavnom, zatečeni, iznenađeni i ogorčeni postupanjem pojedinih učesnika pressa – članova NGP Valter, a gdje se u njihovom dijalogu na video klipu dalo prepoznati da je osnovna namjera u „programu“ NGP Valter napadati, diskredovati i oslabiti SDP. Predsjedništvo OO SDP BiH Tešanj je u ponedjeljak, 31.01.2022.g. održalo Hitnu sjednicu s tom tematikom i jednoglasno donijelo zaključak o upućivanju slijedećeg saopštenja :

Ponosni smo na većinu članova SDP BiH, koji su časno i dostjanstveno, skupa sa rukovodstvom Opštinske organizacije SDP BiH Tešanj, stojički prošli kroz ovaj turobni period, period obilježen „Valterovim“ pompeznim najavama o, navodnom, otkrivanju „nečasnih radnji“ nekih pojedinaca iz vrha Opštinske organizacije SDPBiH Tešanj, te uglavnom neargumentovanih optužbi i grubih nasrtaja i na samu partiju – SDP BiH. Očekivano, sve se završavalo samo na senzacionalističkim „Vallterovim“ najavama!

Sudbina i „božija pravda“ su htjeli tako, da skrivene i nečasne namjere u „aktivnostima“ NGP Valter, a uperene prvenstveno protiv SDP BiH, do gola razobliče upravo njihovi medijski gurui!

Istina je izašla na vidjelo i otvorila oči onima koji su bili u zabludi, jer su neiskvareno naivno u tren povjerovali  „Valterovim“ saopštenjima. Danas su se oni osvjestili i povratili svoje povjerenje u SDP BiH. Svjedočimo tome u svakodnevnim drugarskim razgovorima s njima. Normalno da imamo potpuno razumijevanje za njihovo privremeno lutanje„između dvije vatre“, jer su, ni krivi ni dužni, bili bombardovani salvom optužbi NGP Valter na račun rukovodstva nekih od organizacija SDP BiH Tešanj (OO SDP BiH Tešanj i OO SDP BiH Jelah). Imamo razumijevanje i za one koji će se ovih dana nama javljati. Rado ćemo ih prigrliti, i u svoje okrilje primiti. Ali zato nećemo imati razmjevanje prema članovima naše partije(SDP BiH), koji i u budućnosti budu podržavali  nečasne aktivnosti NGP Valter, ili putem društvenih mreža bez argumenata napadali SDP BiH, i tako nanosili (ne)namjernu štetu našoj partiji, bez da su, eventulne, nesuglasice pokušali razjasniti u svojoj osnovnoj, ili pak općinskoj organizaciji SDP BiH. Takve pojedince ćemo prozivati i pozivati na odgovornost kroz procedure propisane partijskim aktima.

Ovom objavom OO SDP BiH Tešanj je jedini i poslijednji put za temu imao NGP Valter. Ne veli nam se više njime baviti i bezveze tintu trošiti !

Ostajemo doslijedni s karakterom !

                                                                        Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj