Emir Unkić Deba / Ko ruši SDP BiH u Tešnju

Nesmotreno ili ne, ili pak po diktatu, s namjerom, nekoga, SDP BiH sam sebe ruši, ne samo u državi, već i na prostoru općine Tešanj.

U nemoći, neznanju, zloj namajeri, Osnovna organizacija SDP BiH Jelah je isplaila informaciju (selektivni/zlonamjerni pristup konferenciji za medije NGP VALTER) da je glavni cilj Neformalnog građanskog pokreta VALTER rušenje SDP BiH. Nažalost, objavu Osnovne organizacije SDP BiH Jelah preuzela je i stranica Općinske organizacije SDP BiH i proslijedila javnosti.


Ono po čemu je OO SDP BiH Tešanj, u vremenu najveće snage i rezultata, bio prepoznatljiv je gajenje dobrih odnosa sa nevladinim sektorom, a pogotovo dobri odnosi sa medijima, s toga je nejasna namjera SDP-a u Tešanj da ide u sukob i borbu protiv nevladinog sektora i medija koji su SDP BiH, na prostoru općine Tešanj, uvijek bili naklonjeni.

Očito je da SDP BiH, na prostoru općine Tešanj, nema potrebe niko da ruši, jer će to uraditi samo aktuelno rukovodstvo.

A sad da malo proanaliziramo poruku kako VALTER “ruši” SDP BiH, analizirajući jedan dio pristalica ovog neformalnog građanskog pokreta.


Admir Agic ,koga jedva i poznajem, nema veze sa SDP BiH, osim što je možda nekada glasao za SDP BiH. Sumnjam da mu je bilo kakva namjera povezana sa SDP BiH, pogotovo rušilačka, ali sam sasvim siguran da ovaj mladić radi na promovisanju duhovnih i historijskih vrijednosti Bosne i Hercegovine, pogotovo prostora općine Tešanj, ali i žestoko se zalaže za ekološki čistu i osvješćenu sredinu, koja je u Tešnju dobro narušena.

Haris Krdžalić; član rukovodstva OO SDP BiH Tešanj, član rukovodstva Foruma mladih SDP BiH Tešanj, predsjednik Osnovne organizacije SDP BiH Bukva, mladić koji je u MZ Bukvu vratio SDP BiH, propravio izborni rezultat, i odlučio kroz institucije MZ Bukva boriti se za bolje sutra i ustanak u BiH. I sada se taj momak optuži od strane tešanjskog SDPa za rušilačke pohode. Je li to neko misli, nakon ovakvo teških optužbi, da će Haris ostati dio porodice SDPa, neće sigurno.

Samir Hatkic , osim što je pomagao SDP BiH u izbornim procesima, kao vrijedni i marljivi član BO ili posmatrač, nikada nije išao da ruši SDP BiH, bar to zbog mene ne bi radio. U gradnji Jedine nam Domovine ostao je bez noge, ali ga ni to nije spriječilo da borbu nastavi, iako u teškim okolnostima, i formira šestočlanu porodicu.

Ibrahim Dolamić Bambi, ekolog, roker, liberalnih pogleda, on da ruši SDP BiH, nikada mu to ne bi palo na pamet, jer to je za njega nepotrebno trošenje energije.

Emir Mesinovic, zar to nije isti onaj Emir koji uspješno vodi jelaški folklor sa blizu 100 članova, od kojih najveći broj djece i omladine. Isti onaj Emir koji vodi grčevitu borbu zajedno s LUPOM da je nepravilnosti u izbornom procesu što manje.

Puno je tih djevojaka i momaka okupljenih oko VALTERA…

Pa i Nermin Deljkić, zar on može biti potrošna roba za jednog novinara Hajrudina Redžovića, i poslužiti za rušenje SDP BiH. Nikako, ali svakako znam da je Deljka bio alat SDP BiH za dobivanje glasova, i to uspješan alat.

Zar to nije onaj novinar Redžović, koji nam je (SDP BiH) nesebično bio na raspolaganju sve ovo vrijeme, pa i u materijalnom pogledu, ustupajući nam, većinom, besplatno svoj medijski prostor.

VALTER, Edin Hasaničević , koliko nas je spremnih na svom reklamnom bilobordu napisati NE KRADEM, kao što je pisalo na Edinovom bilbordu? #samopitam

Na kraju, VALTER se bori za jedno pravednije, poštenije, transparentnije, bolje, BH društvo sa jednakom šansom ZA SVE NAS!

Zašto nekome jedna ovakva organizacija smeta, građani su već prepoznali, i baš otuda strah od VALTERA i njegovih ciljeva.

Kalošević, 01.2.2022. godine

Emir Unkić Deba

(Izvor fotografija: FB stranice NGP VALTERA i OO SDP BiH Jelah)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *